lunes, 26 de abril de 2010

EL QUE LA FAMÍLIA DE L'ALCOHÒLIC NO HA DE FER


1) No li prediqui, sermoneja o renyi, amb la característica poca tolerància per a la frustració que l'alcohòlic té, això probablement li incitarà a beure més.

2) Mai utilitzeu frases amb la intenció de commoure'l emocionalment com: "Sí tu em volguessis ...." "Si em volguessis a mi més que a l'ampolla ....." "Si tinguessis vergonya ....." , etc. Aquest mètode li augmentarà els seus sentiments de culpabilitat, que haurà de ofegar bevent més.

3) No feu amenaces que vostè no tingui intenció de complir, o que no sigui capaç de dur a terme.

4) No consideri el seu alcohòlic com un feble moral o li tregui les seves responsabilitats, deixant-li sense un sentiment de ser important o de no valer alguna cosa.

5) No eviti al seu alcohòlic situacions en les que pugui tenir ocasió de beure, no oculti ampolles o les trenqui, o les buidi, aquests actes només aconsegueixen fer enfurismar, o tornar violentament a comprar molt més per venjar-se. Hem d'acceptar que l'alcohol hi ha a tot arreu al nostre voltant i que no puguem canviar això, i que les temptacions de beure passen cada dia, a totes hores ia tot arreu, i que ell, per si mateix ha d'afrontar aquesta temptació.

6) Mai li demani promeses, ja que les haurà de trencar i llavors li haurà de enganyar, les promeses i juraments es donen fàcilment i es trenquen fàcilment, això augmenta els seus sentiments de culpabilitat i la pèrdua de respecte a si mateix.

7) Mai discuteixi o faci pressió al alcohòlic quan estigui bevent o borratxo, ja que la resposta serà negativa i fins i tot violenta, mai recorri a la violència física o càstig.

8) No tingueu excés i confiança o esperi una cura immediata cent per cent, recordeu que aquesta església és la primera a dubtar d'un miracle fins anys després que es provi.

9) No li tapi o encobrisca, ni busqui excuses per ser alcohòlic, això li trauria la responsabilitat dels seus actes, i sabent que no ha de pagar per les conseqüències dels seus actes, tendirà a repetir-los.

10) Proveu llevat màrtir ja no sentir-se avergonyida, tampoc es cregui que és vostè la causa del seu beguda.

11) No discuteixi o jutge el mètode de recuperació seleccionat per la seva alcohòlic, l'important és que ell estigui sobri i sigui feliç, no importa com ho aconsegueixi.

12) No utilitzeu els nens com una arma contra ell, ni ell ni ells la perdonaran.

AMAR. Manresa

No hay comentarios: