miércoles, 29 de junio de 2011

La festa Estels de Vida contra les addiccions a infants i joves, diumenge a la Balconada

Inclourà tallers i una volada d'estels, degustacions, fira, exhibicions, partit de futbol, un concert i un festival multicultural


Presentació de la festa Estels de Vida.

Aquesta tarda s'ha presentat en roda de premsa a la sala d'actes de l'Associació de Veïns de la Balconada la festa Estels de Vida 2011 que tindrà lloc aquest diumenge 3 de juliol al barri de la Balconada. Hi han intervingut el president de la Federació d´Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí; el president de l'Associació Cultural Argentina, Angel Gianfrancesco i la secretaria de la Junta de l´AVV de La Balconada i directora de la festa, Maria Jesus Culebras. La festa Estels de Vida d'enguany tindrà com a actes destacats un festival multicultural, un concert musical, degustacions, un partit de futbol, exhibició i taller de castellers i el tradicional taller i volada d'estels. Culebras ha destacat que enguany han volgut incloure en el programa d'actes de la Balconada la festa d'Estels de Vida perquè és un tema que són sensibles al barri i creu que hi ha altres alternatives a les addicions. Gianfrancesco ha recordat que la volada d'estels fa 64 anys que es porta a terme a diversos indrets de l'Argentina i que és una excusa per tractar el tema de les addiccions entre els infants i joves. Martí ha recordat que s'organitzaran durant tot l'any xerrades informatives sobre com prevenir les addiccions als diferents barris i que ja hi ha diverses associacions de veïns que l'han demanat de cara al setembre.

El programa d'actes començarà a les 10 del matí i s'estendrà durant tot el dia amb degustació de productes argentins, atraccions firals per tot el passeig Sant Jordi, tallers d'estels i recollida solidària a càrrec del Banc d'Aliments de Manresa. A partir de les 11 del matí hi haurà el partit de futbol contra les addiccions on jugaran entitats de la Balconada i Ampans. A la mateixa hora es portarà a terme una exhibició i taller de castellers a càrrec de la Colla Castellera Tirallongues de Manresa i la Colla Jove de Barcelona. A 2/4 de 12 del migdia hi haurà l'exhibició de la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra de Girona a la pista de l'escola Serra i Hunter. A 2/4 de 3 de la tarda es portarà a terme un "asado argentino" popular a la pista poliesportiva Joan Ortiz.

A la tarda, a partir de les 5 de la tarda s'inaugurarà la campanya Estels de Vida a la pista poliesportiva Joan Ortiz a càrrec de l'alcalde Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Barris, Joan Calmet; la regidora de Sanitat, Mercè Rosich; el regidor d'Ensenyament, Toni Llobet; el president del Bàsquet Manresa, Josep Vives; el gerent d'Althaia, Manel Jovells; el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Catalunya, Albert Arnau I el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí i Toni Espinalt, de la directiva d'Ampans. A continuació hi haurà exhibició de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i el Bombers. A la mateixa hora hi haurà la fira d'entitats al passeig Sant Jordi en la qual els nens podran jugar a un joc diferent o realitzar un taller. A 2/4 de 7 de la tarda es llegirà el manifest Estels de Vida a càrrec dels nens i a continuació hi haurà la tradicional volada d'estels que enguany comptarà amb més de 200 estels. A les 7 de la tarda es portarà a terme el concert a càrrec del grup T'embolica la Troca i a continuació hi haurà un festival multicultural a la pista poliesportiva Joan Ortiz amb actuacions musicals, danses i exhibicions

La festa que arriba a la cinquena edició és coorganitzada per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, l'Associació de Veïns de la Balconada, l'Associació de Veïns de Cal Gravat, l'Associació Cultural Argentina i el Pla de desenvolupament comunitari de la Balconada.

La campanya Estels de Vida vol conscienciar als infants, joves, mares i pares per tal de preparar-los davant dels riscos de les addiccions. No es pretén tan sols preservar la salut sinó també la capacitat de guadir amb plenitud de la vida i del que ens forma com a individus lliures.

No hay comentarios: