martes, 8 de diciembre de 2009

Més de la meitat dels nens espanyols són fumadors passius

Segons el Comitè per a la Prevenció del Tabaquisme

L'estat té les taxes més elevades de la UE d'adults que consumeixen tabac davant dels seus fills






El tabac també afecta als més petits.
El tabac també afecta als més petits.

Més de la meitat dels nens espanyols són fumadors passius. Les raons d'aquesta situació estan provocades perquè els seus pares fumen o perquè ho fa la persona responsable de la seva cura.

Així ho posa de manifest el Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT), des d'on van recordar avui que, segons disposa l' 'Eurobaròmetre', que mesura les actituds davant el tabac, Espanya té una de les taxes més elevades de la UE pel que fa a persones que fumen davant dels seus fills.

L'actual vicepresident del CNPT, el doctor Rodrigo Córdoba, en relació a aquestes dades, va denunciar que a Espanya "no és gens estrany veure a nens, i fins i tot a nadons, en bars i restaurants amb ambients de fum de tabac sense que hi hagi una veritable consciència dels riscos que això comporta ".

Aquest expert va qualificar de preocupant la "falsa sensació de seguretat" que tenen els pares quan es van a una altra habitació o surten a la terrassa a encendre el cigarret, ja que no són conscients que aquesta mesura "no sol ser molt eficaç, ja que alguna manera acaben per fer partícips als seus fills del fum del tabac ".

Per Rodrigo Córdoba, les conseqüències per a la salut són que aquests menors pateixen un "70 per cent més d'infeccions respiratòries i refredats" que la resta de nens i corren "un major risc de patir otitis purulentes cròniques", la causa més comuna de sordesa i cirurgia en menors ".

Tot i així, el 42 per cent dels menors amb malaltia respiratòria crònica a Espanya són fumadors de caràcter passiu. Però hi ha més: el risc de pneumònia en fills fumadors és "quatre vegades més gran" que a la resta dels menors que els pares o cuidadors no fumen.

Més ingressos

D'altra banda, l'expert va assegurar, a més, que "s'ha demostrat que els fills de mares fumadores tenen més ingressos hospitalaris per bronquitis i pneumònia i a causa de l'asma infantil". Igualment, va apuntar que també "es donen casos de mort sobtada per exposició al fum de tabac en lactants".

Finalment, el doctor Rodrigo Córdoba va destacar que "un de cada sis tumors de pulmó en adults no fumadors podria ser degut a l'exposició al fum del tabac en infantesa i adolescència".

2 comentarios:

Anónimo dijo...

És una vergonya.
Sembla mentida que els pares no ho vegin.
Una vegada vaig veure com un pare portava al seu fill en braços i al mateix temps fumant un puro.
Això és estimar?
D'altres s'han vist i es veuen...
I després si estàn malalts dels pulmons correm-hi tots a omplir-los de pastilles.

Que paseu molt Bones Festes aquest Nadal.

Una abraçada.

Joan Baeza dijo...

Hi ha molt poca conciencia del mal que fan els pares fumadors al seus fills, que a més, son mes febles que els adults pel fet de ser nens.

Malgrat ens fem desagradables els hem de fer saver que actuen malament

Molt bones festes per vosaltres i per tots els lectors del blog.

Joan