jueves, 7 de enero de 2010

Prohibir el tabac en bars evitaria 1.000 morts






La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat catalan assegura que l'ampliació de prohibir fumar a tots els locals d'oci evitaria la mort d'uns 1.000 treballadors del sector de l'hostaleria i la restauració a Espanya, per la qual cosa reiteren la seva petició d'ampliar els espais lliures de fum.

En un comunicat, la Cus considera que des de l'aprovació de la Llei Antitabac el 2006 hi ha "prou evidències científiques" que la normativa ha comportat "millores", especialment entre els treballadors del sector de l'hostaleria.

D'aquesta manera, la coordinadora nega els càlculs de la Federació Espanyola d'Hostaleria i Restauració segons els quals l'ampliació de la prohibició causarà el tancament de 40.000 establiments del sector i la destrucció de 100.000 llocs de treball, ja que consideren que la prohibició total en realitat igualaria al sector sense que es produeixin diferències.

La Cus aposta així mateix per "recompensar" als establiments que van prohibir el fum en un principi, alhora que apunta que l'enduriment de la norma situaria a Espanya al nivell de països com Irlanda, Gran Bretanya i Itàlia.

Regio 7

No hay comentarios: