martes, 8 de junio de 2010

Uns 150 nens fan volar estels a la Balconada contra les addiccions


En el marc de la lluita contra les addicionons, grans i petits van mesurar el nivell de nicotina dels seus pulmons

JORDI CUMPLIDOLOCALITAT

"Ens hem sorprès dels nens que han vingut, perquè el temps era realment dolent". Això deia ahir Ángel Gianfrancesco, organitzador d'Estels de Vida.


No només el temps era un inconvenient per als organitzadors, també el canvi d'ubicació era tota una incògnita. Tot i el trasllat de l'activitat d'un espai com el parc de l'Agulla, que "sempre et garanteix un públic", a la Balconada, les expectatives es van superar i un centenar i mig de nens i nenes van fer cap a la festa final d'aquesta campanya, que cada any intenta conscienciar dels perills de les addiccions.


Amb el canvi de localització, l'organització va aconseguir "apropar la campanya als barris", en aquest cas el de la Balconada. Però, de fet, l'espai ha estat l'únic canvi rellevant, ja que l'acte manté el seu esperit i gairebé les mateixes activitats.


Una de les més atractives és aquella en què els cossos de seguretat i emergències porten els seus vehicles fins al recinte i mostren la seva feina als petits. Així, els menuts van poder veure com és un cotxe de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, o un camió dels Bombers.


Però sens dubte el més emblemàtic és el de la volada dels Estels de Vida. N'hi havia uns 200 de preparats, que es van lliurar als nens i pares i mares després de fer una exhibició amb una desena d'estels.


Al passeig de Sant Jordi hi havia, a més, una fira d'entitats amb diferents espais de conscienciació. Un dels aspectes nous va ser una màquina on els pares i els seus fills, aquests com a fumadors passius, van poder comprovar, tot bufant, els nivells de nicotina que tenen als pulmons.


Regio 7

No hay comentarios: