viernes, 19 de noviembre de 2010

Althaia atén més de 500 persones l´any amb problemes d´alcoholisme

El 80% dels pacients són homes d'entre 35 i 50 anys que fa més de 10 anys que consumeixen







El Centre de Salut Mental d'Al-thaia (CSAM) atén cada any més de 500 persones amb problemes d'alcoholisme, fet que representa que la meitat dels pacients atesos per problemes de drogodependències és per alcohol. El 80% dels pacients són homes, d'entre 35 i 50 anys, que fa més de 10 anys que consumeixen. També cal tenir en compte que l'alcohol és la substància que cada any motiva més inicis de tractament, amb una mitjana d'un centenar de persones.

La Fundació Althaia ha difós aquestes dades coincidint amb la commemoració, dilluns, del Dia Mundial Sense Alcohol. El Centre de Salut Mental adverteix que el consum abusiu de l'alcohol pot comportar trastorns a nivell psiquiàtric. A més, pot provocar problemes hepàtics i digestius, pot fer augmentar el risc de tenir càncer, especialment en persones fumadores, així com provocar problemes neurològics, malalties òssies i musculars.

L'alcoholisme és una addicció que necessita un tractament especialitzat. Per aquest motiu, l'equip terapèutic especialitzat del CSAM analitza la situació de cada pacient per tal que pugui seguir un tractament adequat a les seves necessitats.

Sempre que és possible, el tractament es fa a nivell ambulatori i sovint no cal fer tractament farmacològic, tot i que en alguns casos caldrà que el pacient ingressi i segueixi un tractament psiquiàtric. El més adequat és fer un abordatge integral en el qual també participa la família, que rep informació i suport de com pot ajudar la persona afectada. A més, es fa un seguiment psicològic individualitzat i teràpia de grup. Es tracta d'una malaltia crònica, per la qual cosa sempre hi ha el risc de recaiguda. Per evitar que això passi, la teràpia de grup esdevé important.
Com afecta l'alcohol

A nivell psiquiàtric, pot causar diferents trastorns. Els més freqüents són el trastorn per dependència i per abús, tot i que provoca també depressions, trastorns d'ansietat i sovint és una de les principals causes que porta al suïcidi. Les persones amb un trastorn per dependència a l'alcohol són aquelles que perden la capacitat de control sobre el consum i acaben bevent més del que haurien o voldrien.

Poden passar temps sense beure, però quan prenen una primera ració ja no poden aturar-ho.

Regio 7

No hay comentarios: