lunes, 22 de noviembre de 2010

Casos reals per lluitar contra l´alcohol

Alcohòlics Rehabilitats ha commemorat el dia contra l'addicció amb accions de conscienciació







Tríptic d'equivalències de la taxa d'alcoholèmia en funció del pes

GEMMA ALEMÁN | MANRESA

Testimonis reals d'exalcohòlics. Així va voler l'Associació Manresana d'Alcohòlics Rehabilitats (AMAR) conscienciar la ciutadania dels perills de la beguda. Coin-cidint amb la celebració, avui, del Dia Sense Alcohol, l'entitat va repartir vivències reals, escrites per alguns dels seus membres, dissabte a la plaça de Sant Domènec de Manresa. La campanya de conscienciació va ser complementada per la distribució de tríptics informatius sobre l'alcoholèmia en una zona poc usual: els controls d'alcoholèmia.



Membres d´AMAR informen els ciutadans dels perjudicis de l´alcohol


Al llarg de la jornada de dissabte, l'Associació Manresana d'Alcohòlics Rehabilitats va tenir un estand informatiu a la plaça de Sant Domènec. Membres de l'entitat, encapçalats pel seu president, Pere Jubany, van estar repartint tríptics informatius sobre l'alcoholisme i la feina de l'entitat, una auca i un còmic que denunciaven els perjudicis de la beguda. "Costa molt que la gent s'aturi", lamentava Jubany. Quan falta poc més d'un mes per a l'arribada de les festes de Nadal, des d'AMAR també van voler repartir dos testimonis reals d'exalcohòlics que explicaven en primera persona com un àpat familiar es podia convertir en una gran temptació.

A la nit i tal com es va fer en altres punts del territori català, membres de l'entitat, persones que havien tingut problemes amb l'alcohol, van acompanyar els Mossos d'Esquadra en dos controls d'alcoholèmia que es van fer al Bages. Quatre membres de l'entitat i cinc Mossos d'Esquadra van estar de 12 de la nit a 2 de la matinada a Pineda de Bages aturant als cotxes que circulaven per la B-4511. "Nosaltres distribuíem als conductors tríptics informatius sobre l'addicció, un alcoholímetre i una taula d'equivalències [vegeu foto]", va explicar Jubany. Hi va afegir que "no tothom ho va voler agafar i que deien que ells no tenien cap problema".

Més tard, a 1/4 de 4 de la matinada, Mossos i membres de l'associació manresana es van traslladar a la rotonda del carrer de Joan Fuster, a la sortida de la discoteca Silenci. Hi van fer, de nou, controls d'alcoholèmia, fins a 2/4 de 6 de la matinada. Segons AMAR, en total es van aturar una seixantena de vehicles. No van voler especificar la xifra de posi-tius, malgrat que van destacar que cap dels conductors no va ser denunciat per la via penal.

La Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats i els Mossos d'Esquadra també van dur a terme controls d'alcoholèmia conjunts a Barcelona, Girona i Lleida. A l'àrea metropolitana dels 120 vehicles que van aturar al llarg de la nit només tres van donar positiu.

No hay comentarios: