lunes, 16 de noviembre de 2009

L´Associació Manresana d´Alcohòlics Rehabilitats reparteix còmics educatius

"Moltes persones han anat venint al llarg del dia i han agafat els tríptics informatius que oferíem"





" title="L'entitat va muntar una parada a la plaça de Sant Domènec
" align="right" border="0">

L'entitat va muntar una parada a la plaça de Sant Domènec
JOSEP ROJAS
G. ALEMÁN | MANRESA

Amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, l'Associació Manresana d'Alcohòlics Rehabilitats (AMAR) va muntar ahir una parada a la plaça de Sant Domènec on s'oferia informació sobre l l'alcoholisme, així com d'altres addiccions, com ara la ludopatia. "Moltes persones han anat venint al llarg del dia i han agafat els tríptics informatius que oferíem", explicava el president de l'entitat, Pere Jubany, que assegurava que "la majoria l'agafen amb recel i sense demanar més informació per passar més desapercebuts".

A banda dels tríptics, a l'estan també s'hi podia trobar el còmic que ha editat l'entitat manresana sobre l'alcoholisme. Sota el títol La Història d'en Josep, explica la història d'un home que comença a aficionar-se a l'alcohol, fet que el repercuteix en les seves relacions familiars i laborals. Quan gairebé està a punt de tocar fons, l'home coneix AMAR, que l'ajuda a abandonar la seva dependència. "L'alcoholisme afecta la mateixa persona, però també el seu entorn. Cal que l'afectat se n'adoni, perquè ho pot perdre tot", explica Vicenç Suárez, que ahir estava de responsable de la parada. Suárez, que fins fa cinc mesos era addicte a l'alcohol, explicava als manresans que s'acostaven a l'estand la necessitat de buscar suport en entitats com AMAR per començar a superar la dependència, tal com ell fa en aquests moments.

AMAR és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu d'ajudar l'alcohòlic. Per fer-ho, dóna suport al malalt i a les seves famílies per tal que puguin accedir als tractaments d'Althaia.

2 comentarios:

Steve dijo...

EDITORIAL DE REGIÓ7
Muntar una parada no hauria estat motiu de editorial si no fos perquè hi ha parades que costen més de muntar que unes altres i, en aquest cas així ha estat. Fragment de la Editorial de Regió7 del dia 17 de novembre. Gràcies Regió7 per tot el suport que ens doneu.
Associació Manresana d'Alcohòlics Rehabilitats.

Steve dijo...

Sabeu...l'alcoholisme és una malaltía cert, però és ben fàcil de curar....només cal no tastar l'alcohol.....però això semble fàcil i no o és.....
Si realment voleu deixar de buere alcohol poseu-vos en contacte en la associació manresana d'alcohòlics rehabilitats del C.A.S. toxicomanies Edifici C.S.A.M de l'Hospital de Sant Joan de Déu Per més informació truqueu els dimecres de cada setmana (no festius)al Tel. 93 874 21 12 extensions *3189 *3190 i tots els dies als tel.659.167.834 Pere i 620.130.794 Esteve